tisdag 16 mars 2010

Om religion

Jag låter det här inlägget tala för sig självt. Hittade en debatt på internet där en ex-mormon skrivit att om en har några frågor kring religionen så svarar han mer än gärna på frågorna då han varit medlem i 14 år innan han gick ur och kan därför en hel del om religionen.
Såklart känner jag igen mig i detta och är väldigt engagerad i att öppna upp tankarna på människor, speciellt kring mormonismen. Då jag vet vilken skada den gör.

Nåväl. Inlägget talar för sig självt. Tilläggas ska också att jag vet mycket väl vem Peter Eriksson från Kristianstad är eftersom jag och min familj åkte till Kristianstad kyrka regelbundet när jag var liten och jag har därför träffat honom och pratat med honom många gånger. Både i kyrkan och på middag hemma hos honom tillsammans med min familj. Suck, världen är liten.

Jag börjar med vad ex-mormonen skrev och sedan fortsätter debatten då Peter har fått syn på inlägget.
Håll tillgodo!

"10.aug.2009, kl.21:40
Hej!

Jag var medlem i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga (mormonkyrkan) i nästan 14 år innan jag upptäckte att den var helt osann och att det handlar om en religiös sekt. Utan att vilja skryta så är jag förmodligen en av de mest kunniga i Sverige angående mormonism. Vill någon fråga ngt så finns jag till hands.
MVH"

Inlägg från Peter:

"30.dec.2009, kl.22:23
tänkvärt och positivt om mormoner

Jag svarar fast jag är en aktiv mormon. Tänk så här;

Mormoner tror på evigt äktenskap mellan en man och kvinna och tror på en evig familj. I templet kan man gifta sig med varandra för evigt(inte tills dess döden skiljer) och kyrkans viktigaste uppgift är att stärka detta förhållande mellan familjemedlemmarna. Är detta hemskt?

Mormoner tror att vi alla är Guds barn då vi bodde hos honom innan vi föddes till jorden. Att dö innebär så småningom att vi kan komma tillbaka till våra himmelska föräldrar(ja vi tror att Gud är en man och att han har en evig hustru). Är detta hemskt?

Vi tror på att leva ett moraliskt liv, att vänta med sex tills man gifter sig, att inte dricka alkohol eller röka, att leva ett hälsosamt liv. Kyrkans ungdomar har härliga aktiviteter(se bolliaden.se)som jag har varit på många gånger och jag kan säga dig med tårar i ögonen, det finns inget bättre...Ungdomar träffas, idrottar, utbildar sig inom olika teman, har dans, uppvisningar av talanger och samtidigt en hög moral, ingen alkohol, ingen dåligt bara bra saker. Detta är fantastiskt. Är detta något dåligt?? (jag känner itne dig men jag skulle vilja se dig vara med på en bolliad och titta lite på dessa ungdomar och de värderingar som finns och gemenskap, det finns inget bättre..)

Mormoner tror mer än andra kristna, på levande profeter, andra skrifter än Bibeln(Mormons bok, en uppteckning som handlar om en del av indianernas förfäder och Kristi besök till dem). Tack vare detta "vet" en mormon att det är sant och vi känner oss glada på att det finns en mening med livet i ett evigt perspektiv. Mina barn känner trygghet i att vi är en evig familj, vad är fel med det????

Ja jag hoppas du fick några tankar med dig och jag kan garantera dig att det finns inget ont i kyrkan som sådan även om din vän försöker säga det till dig. VAR ISTÄLLET GLAD ÖVER MÖJLIGHETEN ATT LÄRA KÄNNA DESSA FINA MÄNNISKOR SOM TROR LITE MER ÄN ANDRA KRISTNA OCH BLIR DÄRFÖR HATADE AV DE SOM SÄGER SIG VARA KRISTNA (SOM DIN "VÄN" SOM FÖRSÖKER RÄDDA DIG FRÅN DESSA HEMSKA MORMONER)

Peter Eriksson, kristianstad"

Ännu ett från Peter:

"30.dec.2009, kl.22:04
Är det du Leif Erlingsson
Kan du mer än Bo G Wennerlund?? Han har varit medlem mycket längre än dig, han har haft de flesta ämbeten man kan ha, han har varit mycket aktiv tempelbesökare och tempelpresident. Vet du mer än honom??
Han är lycklig, frisk trots sin ålder och mycket engagerad inom evangeliet. Han är också en fin. ärlig människa så vad vill du bevisa?? Du kan inte bevisa något då andliga frågor kräver andliga svar.

Peter Eriksson kristianstad"

Ni ska även veta att jag precis innan jag hittade den här debatten var inne på en annan debatt där just Leif Erlingsson som gått ur kyrkan med familj skrivit en förklaring på varför han gått ur. Jag vet också vem Bo G Wennerlund är och jag har säkert träffat honom utan att komma ihåg det då mina föräldrar känner även honom. Bo är alltså högt uppsatt i kyrkan.

Till sist avslutar jag med vad "ex-mormonen" svarade på detta bisarra, påhoppande och aggressiva inlägg från Peter.

"31.dec.2009, kl.00:18

Magnus Ifver

Nej jag är inte Leif Erlingsson. Jag heter Magnus Ifver 36 år från Borlänge. Bo G Wennerlund känner jag till och han är alldeles säkert än god människa vilket de flesta mormoner är. Han kan mycket om mormonism är jag alldeles säker på. Det handlar dock inte att "kunna mest". Du har helt fel att det inte går att motbevisa mormonism. Det finns flera tusen sätt att bevisa det på.
Allt gott!"

Jag får så ont i magen av det här och blir så illa till mods då jag själv är en ex-mormon att jag måste gå ut och ta en cigg och sen sova. En blir verkligen mörkrädd för mindre. Tack, hej.

/En stolt överlevare av mormonerna.

3 kommentarer:

 1. baby du är helt bäst, och helt starkast <3! och peter verkar ju inte riktigt ha alla hästar i stallet så att säga. men det är ju ganska vanligt: när en vet att en har fel så reagerar man defensivt på allt någon annan säger. jädra mini-kristusar.

  SvaraRadera
 2. :) Kul att jag fick syn på det här. Jag är denne Magnus Ifver.
  Allt gott och sköt om dig!

  SvaraRadera
 3. Fy vad stört! Äckliga morrisPeter som jag tänker mig. Och fina du! Och vad roligt att Magnus Ifver hittade hit. haha
  all-non-religious-persons-alive-unite! <3

  SvaraRadera